Castellón ha perdido este año la histórica campaña de exportaciones de clementinas a los Estados Unidos.

Castelló ha perdut enguany l’històrica campanya d’exportacions de clementinas als Estats Units. Per primera volta en décades (hi ha registres de principis dels 80), els comerços i cooperatives citrícolas de la província més septentrional de la Comunitat no remetran fruta a Filadèlfia.

En la finalitat dels enviaments als Estats Units, i la dificultat de poder recuperar-los en un futur per l’auge de la producció de clementina en Califòrnia, es tanca una época en que el mercat americà va servir com a símbol de la calitat i el prestigi de la fruta castellonenca. No en va, en el canvi de sigle l’exportació de clementinas des dels molls del Grau a Filadèlfia va aplegar a alcançar les 80.000 tonellades.

Llegaron a ser 80.000 toneladas

Pero la pressió del lobby citrícola local, plasmada en un primer moment en la crisis de la mosca de la fruta, despuix de la suposta troballa de larves vives de Ceratitits Capitata en clementinas castellonenques, va motivar el tancament durant casi un any d’este mercat. Quan es va conseguir la reobertura, gràcies a la firma d’un protocol de tractament en fredor per a la fruta provincial, els productors americans ya s’havien fet en el mercat (i abans en la varietat) i va començar el decliu de la clemenules en Estats Units.

Estats Units és un mercat exigent que adquirix la nostra fruta per la seua calitat.
🍊
Nos exigixen controls Fitosanitarios en orige en els seus propis inspectors a càrrec nostre, transport en fríodel producte, entrada per port únic per a un millor control fitosanitario, i encara aixina hem segut exportadors líders a eixe mercat.
Ara el proteccionisme de Trump nos tanca el mercat en aranzel.
Els nostres socis europeus permeten l’entrada de productes de tercers paisos sense cap exigència i sense aranzel.
Cal exigir a Europa un canvi de rumbo ya. No nos pot ignorar.
Plataforma Per La Dignitat Del Llaurador.

FUENTE: Valencia Plaza, Leer la noticia completa PINCHANDO AQUI

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *